אינספור מצבים בחיים, עשויים לעורר כעסים עצבים ומתח: לא קמתם בזמן בבוקר, הילדים "עושים דווקא", הפקקים, בעבודה לא מבינים אתכם או מתחשבים בכם, בני הזוג מעצבנים, החברים, החופשה שלא יצאה לפועל ועוד ועוד. פעמים רבות הכעס שמתעורר "תואם" את האירוע וחולף תוך זמן קצר. במקרים אחרים, שדורשים טיפול, הכעס שמתעורר בלתי נשלט, לא מידתי לאירוע "שגרם" אותו ומלווה בהתנהגויות קיצוניות, שמפריעות בחיי היום יום.

לעתים חוסר היכולת לשלוט בכעסים יופיע רק בתחום אחד בחיים. אדם יכול לנהל חיי שגרה שבהם הוא מצליח לשמור על רוגע בעבודה ועם חברים. ורק בחיי המשפחה הוא אינו שולט בכעסיו ובהתפרצויותיו. מניחים שהסיבה לכך נעוצה בכך שעם בני זוג, או במשפחה אנחנו מרשים לעצמנו להרגיש ולהתבטא כרצוננו, לטוב ולרע. וכן בגלל ציפיותינו מהקרובים לנו, שאינן נענות למורת רוחנו, בחלק מהמקרים.

הצד האחר של המטבע בטיפול בכעסים, נוגע באנשים שאינם נוהגים לבטא כעס, כתוצאה ממחשבות ואמונות כמו "אם אני אבטא כעס אנשים יתרחקו ממני" ועוד.
שתי צורות אלו של ניהול כעסים אינן מייטיבות ולרוב פוגעות באנשים שחווים אותם. אנשים שלא יודעים לנהל כעסים ופורקים את הכעסים שלהם ללא שליטה על הסביבה, תוך פגיעה בעצמם ובסביבתם. גם אנשים שאוגרים כעסים ואינם מביעים אותם פוגעים בעצמם, בבריאותם ועלולים לאבד שליטה ולהתפרץ על דברים "פעוטים", כי הם מסתובבים כבר הרבה זמן עם "בטן מלאה".

אם אתם סובלים מהתפרצויות זעם וחשים שהכעסים העזים שמתעוררים בכם פוגמים בזוגיות, במשפחה, בעבודה, ביחסים עם חברים ובעיקר בעצמכם, טיפול בכעסים יכול לסייע לכם.

טיפול בכעסים בגישה ההתנהגותית קוגניטיביתכעסים

טיפול בכעסים מלמד כיצד לבטא רגשות וגם כעסים בדרכים יעילות "ורגועות" יותר. אין סיבה שתרגישו שבכל רגע אתם עלולים להתפוצץ מעצבים ומאידך שאסור לכם לבטא כעסים.

טיפול התנהגותי קוגנטיבי בכעסים כולל בחינה עמוקה של המצבים מעוררי הכעס, זיהוי דפוסי ההתנהגות ועצירת התגובות "הכעסניות" האוטומטית. רכישת "סט" התנהגויות חדשות להתמודדות עם הכעס ולביטויו, מבלי להתפרץ ללא שליטה או להדחיק כעסים.

בטיפול נזהה את המחשבות שעולות במצבים שבהם מתעורר קושי לשלוט בכעסים. כאשר כותבים את המחשבות שעולות במצבים מעוררי הכעס, לעתים קרובות מצליחים לזהות דפוסי חשיבה נוקשים, כמו שימוש במילים חייב, צריך, אסור – אסור לו להתנהג כך, הוא צריך לעשות את מה שאני אומר וכדומה. מחשבות אלו יכולות לעורר רגשות שליליים ולהביא לאיבוד שליטה. בטיפול נזהה את האמונות השגויות הקשורות בשליטה בכעסים, למשל הצורך להגיב מיד כדי לפרוק את הכעס. החלק השני של הטיפול הוא הטלת ספק באמירות הנוקשות והחלפתן באמירות גמישות יותר, שמשככות את הכעס. ותרגול של מחשבות חלופיות המסייעות להשיג שליטה בכעסים.

עוד אודות הטיפול הקוגנטיבי ההתנהגותי

למידע נוסף ו/או קביעת פגישה  התקשר/י  052-6559524